Nigeria

Nigeria

Inwoners               : 214 miljoen

Religie                   : 50%
Christendom        : 45,5%

Nigeria ligt in het westen van Afrika. Aan de  rivier de Niger.  De republiek Nigeria bestaat uit 36 staten.
De rechtspraak in het Noorden is grotendeels gebaseerd op de Sharia. Dit in tegenstelling tot de staten in het zuiden. In Nigeria leven ongeveer 250 verschillende Etnische groepen. Enkele bekende zijn de Haussa en Fulani in het Noorden, de Igbo in het zuiden en de Yoruba in het Westen.
De terreurorganisatie Boko Haram is veel in het nieuws. De organisatie strijdt tegen alle westerse invloeden en verboden. Inmiddels is zelfs al door Boko Haram een islamitisch kalifaat in Nigeria uitgeroepen.

Cypressa steunt in Nigeria het werk van de Ds. Ude van de Nigerian Reformed Church. Dit is de zusterkerk van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en ontstaan door het werk van de ZGG. Ds. Ude is naast predikant ook directeur van de John Calvin School. Deze school biedt middelbaar onderwijs aan jongeren in Nigeria. Daarnaast wordt ook vakonderwijs aan de studenten aangeboden.
Voor het lager onderwijs (nursery school) zijn nog weinig voorzieningen. Vaak krijgen de kinderen les in de open lucht of in een deel van de kerk. Goede voorzieningen zijn er nauwelijks.

Cypressa ondersteund op de volgende manieren:

  • Bouw van klaslokalen
  • Leveren van meubilair

Het unieke van de samenwerking in Nigeria is dat de locale (kerkelijke) gemeenschap zelf ook deelneemt aan de projecten. De gemeente waar de school wordt gebouwd voorziet in 30% van de kosten door inbreng van materiaal en menskracht.