Image

Malawi

Leven in Malawi is uitdagend. Het behoort tot een van de armste landen van de wereld. Wie naar Malawi komt, zal dan ook zeker met armoede geconfronteerd worden. Dat kan heftig zijn, omdat het ook een confrontatie is met onszelf en met onze westerse manier van leven.
Er wonen circa 17 miljoen mensen in het land. De bevolking van Malawi is erg jong: bijna 45% is jonger dan 15 jaar. De uitdaging om alle mensen te voeden, wordt alleen maar groter omdat de werkeloosheid hoog is en de overgrote meerderheid van de gezinnen geheel of deels afhankelijk is van de landbouw.
Het onderwijs op scholen is niet sterk ontwikkeld. De meeste kinderen beginnen aan het basisonderwijs, maar verlaten de school na enkele jaren. Slechts 9,5 procent van de bevolking rondt het voortgezet onderwijs af met een diploma.
Om naar Malawi te gaan is de beste reistijd april t/m november. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. In Malawi is oktober de warmste maand met 30°C en de meeste koude maand is 23°C in juli.