Image

Angola

Vanaf 2006 tot 2012 was de familie van Steensel voor de GZB uitgezonden naar Angola. Nico was werkzaam als docent op een predikantenschool.
“Angola is een Portugese kolonie geweest. Daardoor is zestig procent van de bevolking Rooms Katholiek. Ongeveer een derde van de bevolking is protestant. “Het land is dus christelijker dan Nederland,” zegt Nico. “Angola is een land wat 30 jaar burgeroorlog achter de rug heeft. In die tijd zocht iedereen troost in de kerk. Nu het vrede is, zoeken mensen rijkdom, schoolopleiding, een auto en een huis.  Een zorg is dat de christenen weinig kennis hebben en weinig in de Bijbel lezen. Het grote percentage christenen helpt niet om de grote kloof tussen rijk en arm te verkleinen. Ook is het moeilijk om AIDS terug te dringen.”

4 jonge gasten uit de Julianakerk in Dordrecht, de gemeente waar Nico en Janny kerkten, kregen in 2009 het idee om een bouwproject in Angola uit te voeren. En werd een hostel voor de studenten in Angola gebouwd. Deze studenten kwamen vaak van ver en hadden behoefte aan slaapplaatsen.  Johan Hakkenberg, Benno van Luttikhuizen, Wim Treurniet en Arco van Wensen vertrokken voor 3 weken naar Angola om daar het Hostel in elkaar te zetten.

De start van Cypressa.