Wat is Count?
Count is een christelijke organisatie in de plaats Hyderabad in India. In het begin van de jaren ’70 startte Count met het verkondigen van het Evangelie onder de stammen in de plattelandsgebieden van de Andhra Pradesh. Later startte Count voor de kinderen uit die gebieden een sponsorprogramma om ze goed onderwijs te geven, beroepstraining, basis gezondheidszorg en medische programma’s.

De ’tribal children’ leven in extreme armoede in achtergebleven gebieden. Ze hebben vaak geen elektriciteit, stromend water en infrastructuur. Count streeft ernaar door middel van educatie, gezondheidszorg en arbeidstraining de kinderen te laten ontwikkelen, zodat ze een zelfstandig en menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Daarnaast kunnen ze als pastor in de gebieden functioneren.

In de Andhra Pradesh heeft Count 348 kerkjes gesticht. De pastor krijgt een theologische opleiding en leert in zijn eigen onderhoud voorzien. Waterputten worden geslagen, irrigatiesystemen aangelegd voor de rijstvelden, kleine winkeltjes opgericht en projecten gestart met geiten, schapen, ossen en kippen ter ondersteuning van de behoeftige gelovigen van de kerkjes.

Het programma ‘Geef een geit’ staat onder toezicht van en zal worden geïntegreerd in de kerkontwikkelingsprogramma’s. De kerkleiders (voorgangers) en de dorpshoofden krijgen verantwoordelijkheid in de dorpen. De mensen van Count houden toezicht op de aanschaf en distributie van de geiten, zodat de hulp daadwerkelijk geboden wordt.
De families die de geiten ontvangen, zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, verzorging en bescherming van de geiten. De lokale leiders in de dorpen zullen regelmatig controleren of dit goed gebeurd.

Lees meer over eerdere projecten samen met Count

Geef een geit

Dienst na ontvangst van de geiten