Net als bij voorgaande projecten, had Cypressa voor de School of the Blind het doel om in het jaar na de bouw, de school te blijven steunen. Het gaat hierbij om extra hulp, die de situatie voor de kinderen en de school beter maakt. Het bijeengebrachte budget voor de blindenschool maakte het mogelijk om meerdere opknapwerkzaamheden en zelfs de bouw van een woning voor de leraren te realiseren. Dit laatste wordt, net als het eerdere nieuwbouwproject in Malawi, door Cypressa en de GZB gezamenlijk gefinancierd.

Slaap- en eetzaal opgeknapt

Malawi renovatie 7Na de opening van het nieuwe verblijf voor de kinderen van School of the Blind, is gestart met het opknappen van diverse ruimtes voor de school. Omdat de school steeds meer leerlingen krijgt, bleef er ruimtegebrek. Er moesten zelfs leerlingen geweigerd worden. Daarom is de oude slaapzaal (die constructief nog goed was) schoongemaakt en opgeknapt. Ook is de eetzaal opgeknapt, zodat de kinderen weer aan tafel kunnen eten, in plaats van zittend op bed of lopend over het terrein. En er is een tuin aangelegd met een nieuwe omheining. Samen met het nieuw gebouwde verblijf betekent dit een grote verbetering voor de kinderen. We zijn blij dat we dit met uw steun mogelijk konden maken!

Bekijk hier de opgeknapte ruimtes en de tuin

Teachers house en waterput

Ook is er in samenwerking met de GZB gestart met de bouw van een ’teachers house’ en een waterput. In het teachers house zal o.a. de lerares gaan wonen die tot voor kort de eetzaal als woonruimte gebruikte.

Bekijk hier het teachers house in aanbouw: