Zon is er volop en intens in India. Gemiddeld schijnt de zon 2900 uur per jaar. In Nederland is dat 1500 uur. Door middel van zonnepanelen wil Cypressa de energievoorziening van de compound gaan regelen. Zonne-energie heeft ook in India de toekomst. Cypressa heeft een tweeledige doelstelling:

De energiekosten terugdringen door de compound te voorzien van zonnepanelen.
Het vergroten van de technische kennis van de studenten op de Bijbelschool op het gebied van solartechniek

zonnepanelen COUNT India

Steun voor India
Cypressa heeft dit project gefaseerd verwezenlijkt. In 2012 was het streven om voor ruim € 15.000 te investeren. We zijn dankbaar voor alle financiële middelen die ons hiervoor zijn toevertrouwd. Ondanks dat ook in Nederland de toekomstperspectieven door de media somber waren, is er genoeg geld binnengekomen. Wilt u blijven bidden voor de uitbreiding van Gods Koninkrijk in het algemeen en voor onze mensen van COUNT India in het bijzonder!

Dankdienst COUNT India

Dankdienst COUNT India

Realisatie
Begin 2013 zijn de zonnenpanelen aangebracht op het dak van het administratiegebouw op de compound. Uit India kregen we het volgende bericht: “The bill this month is just half the amount, its a success and many, many thanks to you all at CYPRESSA!”

 

 

Water voor COUNT
In 2013 realiseerde Cypressa na extra giften voor COUNT een waterput op de compound, waar vooral de agrarische medewerkers erg blij mee zijn. Lees meer…

Financiële verantwoording Zon voor India