[vc_row el_position=”first”] [vc_column] [vc_column_text el_position=”first”]

Alhoewel in het jaar 2010 weinig particuliere acties zijn gevoerd is het werk van onze stichting doorgegaan. In oktober 2010 (een jaar na de realisatie van het studentenverblijf) hebben wij op de campus van ISTEL een waterbron mogen realiseren. Daarmee is de school onafhankelijk geworden van het stadswater, dat vaak schaars is.

[/vc_column_text] [vc_column_text]

waterbron2

 

 

 

 

 

 

 

[/vc_column_text] [vc_column_text]

Specificaties

De waterput die werd gerealiseerd op de ISTEL campus is een installatie die drinkbaar bronwater naar de oppervlakte pompt. Hiervoor is een leiding geboord naar een diepte van ca. 80 meter. De installatie zorgt ervoor dat de bestaande watersilo, die voorheen gevuld moest worden door de stadsleiding, steeds volloopt met bronwater. De kosten van dit project bedroegen 21.000 USD (ca. 16.000 EUR)

[/vc_column_text] [vc_column_text]

waterbron1

 

 

 

 

 

 

 

[/vc_column_text] [vc_column_text]

Wat is de rol van Cypressa in dit project?

In tegenstelling tot de gepleegde nieuwbouw van een studentenverblijf in 2009 is er geen projectteam naar Angola afgereisd om werkzaamheden te verrichten. De arbeid is geleverd door een bedrijf dat is gespecialiseerd in waterbroninstallaties. Stichting Cypressa heeft voorzien in de financiele middelen (zie financiele verantwoording). Daarnaast is Cypressa samen met ISTEL coördinator geweest van de werkzaamheden en heeft daarin vooral een adviserende rol gehad.

[/vc_column_text] [vc_column_text]

Financiële verantwoording

In de loop van 2010 zijn bij Stichting Cypressa enkele grote donaties binnengekomen. In overleg met de donateurs is het geld bestemd aan ISTEL Angola en is de realiatie van een eigen waterbron tot stand gekomen!

Financiële verantwoording waterput ISTEL

[/vc_column_text] [vc_column_text el_position=”last”]

DOELSTELLING

ISTEL Angola onafhankelijk van schaars stadswater door middel van een eigen waterbron.

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=”last”] [vc_column] [/vc_column] [/vc_row]