[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”2/3″] [vc_column_text el_position=”first last”]

 LEES DE LAATSE UPDATES VAN DIT PROJECT

Malawi, blindenpost Ekwendeni: vijftig kinderen, blind, slechtziend, wees of albino, verblijven hier in een gebouw dat op instorten staat. Het sanitair in het hostel is slecht. Alle kinderen, van kleuter tot tiener, slapen bij elkaar. De jongens zonder toezicht en de meiden samen met twee huishoudsters en zonder enige privacy. De kinderen verblijven hier het hele jaar, met uitzondering van de vakanties.

Terrein School of the Blind, Ekwendeni

Terrein School of the Blind, Ekwendeni

Malawi is een land in Zuid-Oost Afrika en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Het is drie keer zo groot als Nederland en heeft 15 miljoen inwoners. Malawi staat bekend als een vriendelijk en veilig land, maar tegelijkertijd is het één van de armste landen ter wereld: ruim 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De belangrijkste inkomstenbronnen zijn landbouw en visserij en de export van koffie, thee en tabak. De kindersterfte in Malawi is hoog en door aids sterven ongeveer 68.000 mensen per jaar. De gemiddelde levensverwachting is nog geen 50 jaar.

Kinderen van the School of the Blind

Kinderen van the School of the Blind

Kinderverblijf

Cypressa gaat bouwen in Malawi. Op het terrein van de School of the Blind komt een nieuw hostel voor kinderen onder de twaalf jaar. Voorzien van goed sanitair, gescheiden slaapkamers en ruimte voor de staf. Voor de bouw van het hostel huurt Cypressa een plaatselijke aannemer in. Met een team van negen vrijwilligers reizen we in september 2013 af naar Malawi om de aannemer te assisteren bij de ruwbouw van het verblijf. Het contract met de lokale aannemer is inmiddels getekend. Hij start na het regenseizoen met de bouw.

Samenwerking met de GZB

Voor dit project werkt Cypressa samen met de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). Namens de GZB werken Tjerk en Marieke Visser als vrijwilliger op de missiepost in Ekwendeni. Met hun werk ondersteunen zij de Presbyteriaanse Kerk van Centraal-Afrika (CCAP).

17.500,- voor School of the Blind

Aan de barometer ziet u dat het benodigde bedrag voor de School of the Blind binnen is. Inmiddels is er zelfs een extra bedrag beschikbaar. Dit bedrag investeren we in een nieuwe keuken voor de School of the Blind. Ook de opbrengst van de BBQ in september en donaties die Cypressa nu nog ontvangt voor dit project, worden hieraan besteed. Lees meer…

Bouwteam Malawi 2013

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column el_class=”sponsor_column” width=”1/3″] [vc_single_image image=”639″ img_size=”110×36″ img_link=”http://www.cordeel.nl/” img_link_target=”_blank” el_class=”sponsor” el_position=”first”] [vc_single_image image=”629″ img_size=”113×55″ img_link=”http://www.baselogistics.com/” img_link_target=”_blank” el_class=”sponsor”] [vc_single_image image=”640″ img_size=”110×36″ img_link=”http://www.crezee.nl/” img_link_target=”_blank” el_class=”sponsor”] [vc_single_image image=”642″ img_size=”110×36″ img_link=”http://www.pooltrading.com/” img_link_target=”_blank” el_class=”sponsor”] [vc_single_image image=”643″ img_size=”110×36″ img_link=”http://www.vincenti.nl/” img_link_target=”_blank” el_class=”sponsor”] [vc_single_image image=”641″ img_size=”115×171″ img_link=”http://www.bunkerstationdelta.nl/” img_link_target=”_blank” el_class=”sponsor” el_position=”last”] [/vc_column] [/vc_row]