Van 2014-2016 hielpen we met de actie Geef een Geit kansarme families in India naar een zelfstandig bestaan. Een geit kan voor deze mensen een nieuwe toekomst betekenen! 

Geef een geit
Op het platteland van India in het gebied Andhra Pradesh, leven straatarme families, de mensen van de ‘Savar Tribal’. De meeste van hen zijn afhankelijk van regen voor een vruchtbaar gewas. Door droogte is de opbrengst van de oogst laag. Zij hebben wat inkomsten van de verkoop van groente, fruit, honing en houtproducten, maar het is vaak te weinig. Bovendien vertrappen olifanten regelmatig de rijst- en groentevelden en richtte de cycloon Phailin in 2013 veel schade aan. Deze mensen worden door anderen gemeden en ook de overheid steunt hen niet.

Samen met Cypressa startte Count India een project om deze families te helpen. Door een geit te geven, kunnen deze mensen een levensvatbaar bestaan opbouwen. Geiten zijn eenvoudig te onderhouden. Ze krijgen gemakkelijk jongen, geven melk, vlees of kunnen verkocht worden. Met de inkomsten kunnen kinderen naar school, kan men goede medische voorzieningen betalen en ook bijdragen aan de lokale gemeenschap voor economische verbetering.

Geef een geit

Uitreiking geiten aan de families.

Hoe werkt het?
De kerkelijke gemeenten die Count heeft gestart, kopen de geiten op de lokale geitenmarkt. Iedere familie krijgt twee zwangere geiten. Na zes tot acht maanden worden de jongen geboren. Van deze jongen geeft de familie er één terug aan de kerk. De kerk gebruikt deze weer om een andere familie een geitenpaar te geven. Na de geboorte van de eerste jongen moet het gezin voor deze geitjes zes tot acht maanden zorgen. Daarna zal moeder geit opnieuw jongen krijgen. Er kan dan worden gekozen om een geit te verkopen of te slachten. Binnen ongeveer twee jaar kan een gezin een aardige geitenveestapel opbouwen.

Lees meer over Count India & de actie Geef een geit


Geef een geit