Het team dat in september naar Malawi vertrekt:

Wim Hovestad, bouwteam MalawiWim Hovestad (29), is kraanmachinist in de havens van Rotterdam. “Ik heb aardig wat mensen om me heen op reis zien gaan om te werken in het buitenland. Het leek me gaaf om dit ook te doen. Ik vind het leuk om mensen te helpen en te gaan klussen voor het kinderverblijf in Malawi.”

Wout Provily, bouwteam MalawiWout Provily (66) “Al eerder had ik de wens om mee te werken aan een project van Cypressa. Door gezondheidsklachten is dat niet gelukt. Nu kan ik gelukkig wel mee. Ik ben blij dat ik iets voor mijn medemens kan doen.” Wout heeft een aannemersbedrijf gehad en gewerkt als ZZP’er.

Arjan van Haren, bouwteam MalawiArjan van Haren (31), werkt bij de brandweer. Helpen in het buitenland is hem niet vreemd, hij maakte twee keer eerder een werkreis, naar Roemenië en Kenia. “Ik vind het mooi een verschil te kunnen maken voor anderen. Zo’n reis zet je in een keer met beide benen op de grond. Je ervaart iets heel anders dan ons eigen verwende bestaan. En natuurlijk is het mooi om op deze manier een ander deel van de wereld te zien.”

Bas Visser, bouwteam MalawiBas Visser (45), is financieel directeur bij Base Logistics . Hij heeft al jaren het idee om iets in ontwikkelingswerk te gaan doen. “Wij zijn hier in Nederland heel rijk, maar toch vaak tobberig. Ik denk dat we veel van de mensen in Malawi kunnen leren. Ik klus graag en heb ontzettend veel zin om in Malawi de handen uit de mouwen te steken!”

Sjaak Blom, bouwteam MalawiSjaak Blom (51), ruim 28 jaar werkzaam bij WB Firepacks in Zwijndrecht, producent van brandbluspompsets voor installatie in sprinklersystemen. “Omdat mijn werk voornamelijk bureauwerk is, compenseer ik dat in mijn vrije tijd door veel bezig te zijn met mijn handen. Ik ben namelijk een ‘doe’mens en ben graag bezig in en om het huis. Ik hoop dat ik me met de andere teamleden verdienstelijk kan maken bij de bouw van het hostel, maar wellicht ook bij andere mooie taken.”

Hilbert van Eenennaam, bouwteam MalawiHilbert van Eenennaam (19) volgt een opleiding tot hovenier en werkt bij een hoveniersbedrijf in Dordrecht. “Ik wil heel graag mee  naar Malawi om daar op een actieve manier een steentje bij te dragen aan de bouw voor de blindenschool en daarmee ook mijn medemens te helpen.”

Mart Krijgsman, bouwteam MalawiMart Krijgsman (66), is AOW’er, maar was voorheen zelfstandig ondernemer met een kaashandel. “Nu ben ik nog enkele dagen werkzaam bij een lease bedrijf met het ophalen of wegbrengen van auto’s en verder verleen ik hand en spandiensten in bedrijven van mijn kinderen. Na een druk leven, heb ik nu de tijd om iets voor mijn naaste te kunnen betekenen. Ik zie er naar uit om iets voor de medemens te kunnen doen.”

Maarten Ramp, bouwteam MalawiMaarten Ramp (26), is werkzaam als onderhoudsschilder bij particulieren, hij doet buitenschilderwerk. “Dat houdt in dat we eerst alles schoonmaken en schuren. Daarna gronden, gaten opvullen met plamuur en de naden met acrylaatkit. Als dat is gedaan, wordt er een eerste laklaag overheen geschilderd.” Over Malawi zegt hij: “Het lijkt mij heel leuk om deze reis mee te maken en op deze manier iets te betekenen voor de medemens.”

bestuur Cypressa Peter van EenennaamPeter van Eenennaam  (48), is eigenaar van een groothandel in facilitaire producten. Hij is verschillende malen in India geweest voor projecten van Cypressa en is besmet met het ontwikkelingsvirus. “Als je ziet hoe de mensen in ontwikkelingslanden leven in totale afhankelijkheid van en vertrouwen op God, dan denk ik wel eens: waar maken wij ons hier allemaal druk om. Het is ook mooi om met mijn zoon (Hilbert) samen ons in te zetten voor deze kwetsbare groepen.”