Vanmorgen maakte we een start aan de laatste dag, vandaag willen we de blindenschool en het ziekenhuis zover als mogelijk afronden, dat is best nog even een kluif, schilderen, opruimen, dak coaten, en schoorsteen maken bij blindenschool. Het volle energie, ondanks onze vermoeidheid, gaan we aan de slag. Na overleg moet en nog materiaal gehaald worden voor de schoorsteen, iets wat hier helemaal niet gebruikelijk is. Achterop de motor op weg naar Mzuzu, maar dat valt niet mee na 8km lekkeband, motor langs de weg en proberen de band te demonteren maar tevergeefs dan maar proberen te liften ook dat gaat niet vanzelf, maar toch uiteindelijk een pick-up waar we de motor in konden laden, na een uur weer verder op weg naar de bouwmarkt, onderweg even de band laten plakken duurt ongeveer een uur. Uiteindelijk komen we bij de bouwmarkt aan, maar geen materiaal dus op naar de volgende, maar ook daar niet alles dus weer door, na een anderhalf uur hebben we materiaal gevonden om een alternatieve schoorsteen te maken van blik met popnagels. Het werk op de blindenschool gaat als een speer, voor de middag is het grootste deel van het schilderwerk afgemaakt en kan er begonnen worden aan het opruimen van de eetzaal, bij het ziekenhuis worden de laatste dingetjes afgerond voor zover als mogelijk, grootste klus was het coaten van het dak dat is van belang om te voorkomen dat het gaat roesten. Aan het einde van de dag sluiten we deze werkweken af met een drankje en wat toespraakjes en bedankjes, we ervaren dat van beide kanten er een band is ontstaan en dan doet afscheid nemen pijn. Ook vandaag was de dag met een paar formele bezoeken, het start bij het ziekenhuis met de hoogste directrice van het ziekenhuis, ze spreekt haar grootte waardering uit over de schenkingen van mensen die er iedere dag weer hard voor moeten werken en toch geld afwillen staan aan cypressa om dit soort projecten mogelijk te maken. We sluiten de dag af met een bezoek aan de dominee, samen met zijn vrouw verzorgt hij een heerlijke high tea, we horen over zijn werk en wat dat inhoud, ook hij benadrukt de waardering van onze aanwezigheid in Ekwendeni. Vandaag was ook de dag dat het dochtertje van een teamlid moest geopereerd worden, we zijn dankbaar dat God het leven heeft gespaard en voorspoed heeft gegeven, en bidden om verder herstel.
Onze laatste dag hier in Ekwendeni…
Bid u en jij met ons mee voor een voorspoedige terugreis? Ook vragen wij jullie gebed voor de mensen die wij hier achterlaten met al hun moeilijkheden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.