Vanmorgen zijn we zoals gewoonlijk weer lekker op tijd opgestaan voor het ontbijt en om daarna weer lekker aan het werk te gaan. Nog voor het ontbijt kwam er een vrouw met een grote bak groente op haar hoofd richting het guesthouse lopen, waarop wij zeiden; kijk daar komt ons avondeten aan.
Na het ontbijt hebben we groep in tweeën gesplitst. Vier mensen zijn naar de blindeschool gegaan om daar verder te gaan met het schilderen van de keuken. Vol enthousiasme gingen ze aan de gang omdat ze het graag af willen hebben als we morgen weggaan. Het liep allemaal erg lekker en ze hebben een hoop kunnen doen, muren sauzen, kozijnen gelakt, deuren gelakt en de voorraadkasten gesausd.
De andere vier gingen weer aan de slag in het ziekenhuis. Ook daar schiet het al lekker op. We hebben nu op één klein stukje na het hele plafond dicht, en ook het sauzen van het plafond schiet lekker op.
Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de kozijnen en worden er hier en daar wat klusjes gedaan zoals muren aanstrijken en hersteld iemand een muurtje wat wij in ons enthousiasme hadden beschadigt.
Ook zijn er een aantal van onze Malawiaanse vrienden op het dak bezig om voorbereidingen te treffen zodat het geverfd kan worden.
Als we tussen de middag bij het guesthouse zijn krijgen we bezoek van een groep kinderen uit de buurt, ze willen graag op de foto en zijn erg blij als ze een tandenborstel krijgen.
Als we allemaal klaar zijn met werken gaan we richting het voetbalveld om daar net als vorige week een potje te voetballen met een aantal mensen van het ziekenhuis en een aantal locals.
Na het voetballen zijn we naar het guesthouse gegaan waar ons avondeten klaar stond. Niet de verwachte groente die vanmorgen werd gebracht maar dit keer hadden ze spaghetti voor ons klaar gemaakt.
We hebben de dag op een rustige en ontspannen manier afgesloten door met elkaar een bakkie te doen en nog een spelletje gedaan…

de groente vrouw

Plafonds schilderen in de keuken van de blindenschool. Mag je thuis ook op het aanrecht staan Ilona??

De nieuwe keukendeur

Wel recht he Bas!

Tandenborstels voor de kids

Mogen zij “het dak op” ?

Renovatie van de bestaande zusterswoningen. Ze knappen wel enorm op van een likje verf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.