Alweer de laatste zondag in Malawi, vanwege de vroege dienst 730uur , zijn wij weer om 630uur gestart met het ontbijt. Onze klacht op zaterdag dat het eten te wensen overlaat werpt zijn vruchten af. Zaterdag was het eten al merkbaar beter en tot onze verbazing hadden wij bij het ontbijt een gebakken ei en 1 plakje leverworst op ons bordje . Ds Gert van der Pol leidde de dienst die voor ons allen goed te volgen , dit doordat hij Europees Engels spreekt en dit makkelijker te volgen dan het Malawiaans Engels. Met een zeer duidelijke en scherpe boodschap uit Mattheus: 18 preekte hij ons over de discipelen die aan Jezus vroegen wie nou de grootste zou zijn in. Gods koninkrijk, duidelijk werd ons uitgelegd dat wij moeten worden als een kind .
Verder werdt de dienst op de gebruikelijke manier ingevuld met veel zang en dans. Na de dienst werden wij wederom uitgenodigd door Gert en Rieneke van der Pol, waar we als 1 Nederlandse familie ook samen met Hans en Gerrie Kasbergen weer een heerlijke maaltijd hebben ontvangen. Het leek wel op een Hollandse maaltijd, tomaten soep, brood met kaas en een toetje.(beter dan de rijst met kip). Smidddags hebben we een paar uur van onze rust genoten en wat van onze meegebrachte spelletjes gedaan. Om 18 uur werden wij opgehaald door Mr Owen voor een maaltijd bij hem thuis (hoofd financiĆ«le man van het ekwendeni) hospitaal ). We kregen een Tanzaniaanse maaltijd voorgeschoteld omdat zijn vrouw afkomstig is uit dat land……
Voor velen was het de eerste x in hun leven dat ze geit hebben gegeten, ook de heerlijk gekruide rijst was heerlijk. We kunnen stellen dat we na deze werkvakantie op culinair gebied ook grote stappen hebben gemaakt! Maar eensgezind verlangen wij allemaal weer naar de Hollandse pot, dus thuisblijvers er ligt een uitdaging voor jullie te wachten om ons te verwennen! De dag hebben we wederom afgesloten met een stukje uit de Bijbel en het dagboek.

Klink op onderstaande link voor de opname van “Het groot samengestelde Cypressa koor”

https://nl-nl.facebook.com/stichtingcypressa/videos/308835986595237/

Peter mist z’n kleinkinderen :)

Ds. Gert van der Pol over “Worden als een kind”

De kerk in Ekwendeni

Tanzaniaans eten

One Response to Dag 13: zondag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.