Beste volgers van het Cypressa bouwteam. Vanmorgen hebben we de groep opgedeeld. Peter, Andries, Gerjon en Wim hebben weer hard gewerkt in het hospital. Plafonds verder aangesmeerd en gesausd. We gaan nu duidelijk resultaat zien. Op de kinderafdeling zijn ook nieuwe wasbakken geplaatst en betegeld. Ook een doucheruimte is helemaal betegeld.

Ilona, Jan, Bas en Sandram(Malawiaanse loodgieter van het hospital) zijn naar de blindenschool gegaan. De aannemer heeft daar de vloer gerepareerd, muren opnieuw aangestreken, keukenblok vervangen en wat raamkozijnen vervangen. We troffen een enorme bende aan, allerlei vuil en afval. Dus  eerst de keuken en voorraadkamers met bezemen gekeerd. Ilona schrok zich een hoedje toen er een rat uit het vuil sprong. Na de grote schoonmaak zijn we gaan schuren. Maarten was met Daniel Nyirenda( onze Malawiaanse contactpersoon) naar Mzuzu om nog meer verf te halen. Toen hij terugkwam was de keuken schoon, en zijn we begonnen met gronden. Om twaalf uur was het einde werk voor deze week. Vanmiddag zijn we met zijn allen naar de blindenschool geweest. We hadden alle kleding, speelgoed, mondharmonica’s, knuffels en frisdrank bij ons. De kinderen en de leiding waren enorm blij met alle spullen, en we moeten iedereen in Nederland die iets gegeven heeft heel hartelijk danken. We hebben nog een rondleiding gehad door de ruimtes waar typemachines en computers staan om braille te printen en te leren. De kinderen van de blindenschool hebben weer prachtig voor ons gezongen. Super hoe ze kunnen zingen, en dat leren ze zichzelf en elkaar allemaal zelf aan, vocale natuurtalenten!

Tot onze verrassing kregen we vandaag een heerlijke lunch in ons guesthouse: bruine bolletjes met gebakken ei, en vanavond had de kokkin zelfs heerlijke spaghetti gemaakt. We hebben dus weer een mooie dag achter de rug, waar we heel dankbaar voor zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.