Vandaag is het vrijdag, eind van de werkweek. Vanmorgen verliep de aansturing van de werkzaamheden wat moeizaam. We merken dat de Malawianen het moeilijk vinden om zo’n grote groep aan te sturen. Ook is er op dit moment geen manager van het onderhoudsteam. De manager die er was is pas omgekomen bij een verkeersongeval. Maar na overleg met de financieel directeur van het hospital hebben we afgesproken dat we vanaf nu iedere morgen kort werkoverleg hebben om het werk van die dag te verdelen. Dat liep vanmiddag gelijk een stuk beter. We hebben zo toch nog een nuttige dag gehad. Vanmorgen zijn vier van ons naar het kantoor van de CCAP(de kerk) geweest om kennis te maken met de voorzitter van de Synode van Livingstonia en hem de achtergronden van Cypressa en ons project te vertellen. Daar ook nog andere Nederlanders ontmoet die in Malawi werken. Vanavond hebben we gegeten met het management van het hospital, zodat we elkaar wat beter leren kennen.

In het guesthouse waar we logeren verblijven ook 70 Makawianen, de meeste vrouwen, die hier een cursus krijgen voor hun werk in de zorg voor kinderen. Veel vrouwen hebben ook hun baby meegenomen, want die moeten toch door moeders gevoed worden. Het is hier dus een drukte van belang. ‘ smorgens om vijf uur begint het rumoer, tot ‘s avonds tien uur toe. Maar wel gezellig, en we komen zo veel te weten over het leven in Malawi. De cursisten moeten nu van allerlei afval een stuk speelgoed maken voor kinderen. We helpen ze graag bij het opdoen van ideeen. Kortom, we maken ons nuttig, en doen veel mooie indrukken op. Prachtig om hier te mogen zijn. Tot morgen!

Het guest house van de CCAP (Church of Central Africa Presbyterian)

Wim “zoekt spijkers aan het plafond ipv op laag water”

Ja Gerjon, deze steiger is volledig volgens de Afrikaanse richtlijnen opgebouwd :).

Het schilderteam!

 

One Response to Dag 4: een drukke werkdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.