Wat vertraagd een update, maar we hebben ook een heel lange dag achter de rug. De vliegreis naar Nairobi is goed verlopen, na een krappe acht uur vliegen zijn we geland. Niemand uit het team heeft echt geslapen in het vliegtuig. Dat lukte op de luchthaven van Nairobi des te beter. En tijd genoeg daar, want onze doorvlucht naar Lilongwe vertrekt ruim een uur later dan gepland. Er moet gewacht worden op de aankomst van een andere vlucht waarvan ook passagiers met ons mee moeten naar Lilongwe. Bij aankomst op Lilongwe missen we drie koffers. Zijn helaas de koffers met persoonlijke spullen van Peter, Wim en Ilona. Levert naast het gemis ook weer de nodige vertraging op.

Onze chauffeurs staan al uren op ons te wachten. Maar Malawianen worden gelukkig nooit boos. Dan volgt de lange rit naar Ekwendeni: zes uur, de laatste twee in het donker. Bij de supermarkt in Mzuzu nog snel wat spullen gekocht voor Peter, Wim en Ilona. Bij het guesthouse in Ekwendeni wacht Rieneke vd Pol ons op, dat doet ons goed! Ons avondeten is door alle vertraging wel koud geworden, maar als je stevige trek hebt smaakt alles. Onze Malawiaanse vriend Daniel Nyirenda komt ons ook nog verwelkomen. Goed om elkaar weer te zien. Hij helpt nog even met Whatsapp tegoeden opwaarderen, en gaat ons helpen om de vermiste koffers zo snel mogelijk hier te krijgen. Wat een topgozer is dat toch, en zijn gewicht in goud waard. Na het eten lekker douchen en naar bed. Morgenochtend gaan we in het hospitaal aan de slag.

Tussenstop in Nairobi

Boarding in Nairobi richting Lilongwe

De drivers die ons naar Ekwendeni brengen

Eerste impressie van Malawi

Peter geniet met volle teugen…..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.