Het verslag van de laatste dag in Ekwendeni. Mart vertelt:

“Vandaag was onze laatste dag in Ekwendeni. Vanmorgen hebben we allemaal gewerkt op de bouwplaatsen. Om 12.30 uur hadden we als bouwteam alle bouwlieden uitgenodigd en een paar mensen van het hospital voor een lunch in een restaurant. We waren in totaal met 33 man. We kregen rijst met saus en een stukje kip. Een aantal Malawianen wilden Nzima, dat kunnen ze echt niet missen. Na een heerlijke en gezellige maaltijd was het de tijd voor de toespraken. Beide aannemers bedankten voor onze inzet en de fijne tijd die ze met ons gehad hadden, ze spraken hun waardering uit. Van onze zijde sprak Bas de waardering voor hen uit. Voor ons allen waren het mooie dagen op de bouwplaats, zo konden wij van hen leren en zij van ons. Ook de manager van de technische dienst van het hospital sprak lovende worden waarna de maaltijd afgesloten werd. Als bouwteam kregen we van de aannemers nog een presentje voor ‘onze womens’ thuis, een Malawiaanse omslagdoek. Leuke herinnering aan prachtige weken!

Malawi dag 15_2

Na afscheid genomen te hebben, zijn we weer naar het guesthouse gegaan waar de aannemers onze kleding en schoenen op kwamen halen. Hier waren ze echt heel blij mee. Als je ziet dat er metselaars en oppermannen dagelijks op blote voeten lopen, dan zijn een paar werkschoenen zeer welkom. Daarna kwam er een houtsnijder naar het guesthouse waar we vorige week het e.e.a. aan houtsnijwerk besteld hadden om de bestelling af te leveren. De rest van de middag hebben we gebruikt om hier en daar nog even gedag te zeggen en de koffers weer in te ruimen.

Het diner van vanavond was anders dan de andere dagen, het was een ‘bye-bye maaltijd’. Vanavond dus geen kip met rijst maar kip met groente en geroosterde aardappels en wat fruit. Nu onze laatste avond in het guesthouse. We kijken terug op een goede tijd in Ekwendeni met elkaar.”

Malawi dag 15_1

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.