Vandaag vertelt Chris ons over de belevenissen van het bouwteam:

Vandaag weer lekker op tijd opgestaan en om 7.30 uur aan het ontbijt, om rond 8 uur weer aan het werk te kunnen. Vandaag zijn we op drie locaties bezig geweest, omdat alles klaar moet zijn voordat we vertrekken. Na vandaag nog één werkdag, dus het eind van het werk hier is in zicht. We hebben het als volgt ingedeeld: Maarten, David-Paul en ik zijn naar de blindenschool gegaan. Maarten om wat schilderwerk te doen. David-Paul en ik hebben Symon de lasser geassisteerd, omdat er wat laswerk aan de schommel gedaan moest worden. Hij kwam met een kruiwagen met een lasapparaat en een slijptol, maar zonder verlengsnoer. Wij gingen op zoek naar een verlengsnoer en kregen bij een buur een paar bosjes draad zonder stekkers. Het is hier heel gebruikelijk om dat op deze manier te doen. Paar draadjes in het stopcontact, een verbinding van een paar draden midden op het schoolplein en een verbinding met draadjes aan de haspel en het lasapparaat. Het werkte allemaal en de kinderen begrepen dat ze er niet aan mochten zitten. Naar veiligheid kan je hier niet te krap kijken. Kees is weer verder gegaan bij het ziekenhuis. Daar was het hout inmiddels geleverd, dus konden er weer kozijnen gemaakt worden. Evert, Peter, Bas en Mart zijn vanmorgen naar de bouwplaats gegaan om te metselen en te opperen.  Om 12.30 uur hebben we geluncht en zijn daarna weer lekker aan de slag gegaan op de bouwplaats, omdat de rest klaar was. Om 15 uur zijn we gestopt, omdat ze het te laat vonden om nog een ronde specie aan te maken, we hadden een vroegertje. Daar tegenover beginnen ze morgen om 6 uur. De werktijden kunnen wel eens afwijken, ze kijken wat op dat moment het beste uitkomt. Peter en Bas zijn vanmiddag naar een vergadering geweest in het ziekenhuis om met het managementteam de plannen voor de toekomst te bespreken, zodat dat als huiswerk mee kan naar Nederland.

Malawi dag 14_2

Vanmorgen had Symon de lasser ons uitgenodigd om bij zijn vader langs te gaan, die wilde hij graag aan ons voorstellen. Omdat we een vroegertje hadden, zijn David-Paul, Evert en ik met Symon daar naar toe gegaan. We moesten naar een plaatsje hier 25 km vandaan. Heen met de personentaxi en terug met de taxibus waar je normaal met negen man in zit, maar hier met 18 man en 8 kippen. Zijn vader (64) woonde in een plaggenhut met riet en had echt helemaal niets. Als Symon iets kan missen, dan is dat voor zijn vader. Het was mooi om te zien hoeveel hij om zijn vader geeft. Het was een bijzondere ervaring en het contrast met onze standaarden werd weer onderstreept. Om 18 uur waren we weer in het guesthouse en daar stond weer een heerlijke maaltijd klaar, rijst met kip en een beetje groente. Het standaard recept van elke dag, maar het blijft lekker ;-).

Vanavond was een rustige avond, met wat voorbereiden op het uitdelen van onze spullen, wat morgen eind van de middag gepland staat. Nog even relaxen en dan gaan we naar bed. Tot morgen!

Malawi dag 14_1

2 Responses to Malawi dag 14: de een na laatste werkdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.