Hierbij het verslag van de tweede zondag in Ekwendeni, door Evert:

Vandaag was het voor ons de tweede zondag hier in Malawi, een dag waarop iedereen weer vroeg uit de veren was.

Om 7.00 uur gingen we ontbijten, waarna we om 7.30 uur in de kerk zaten. Hier was een Engelse dienst. De kerkdienst begon met veel gezang. Na een aantal gezangen zongen de kinderen van de zondagschool ook nog een lied.

Daarna werd Psalm 23 en  Lukas 10 vers 25 -37 voorgelezen. De preek ging over de barmhartige Samaritaan, en dan met name over wie is u naaste? Als voorbeeld stelde de dominee de vraag: als de dieren konden spreken, wat zouden ze over u zeggen? En wat als u met een gevulde portemonnee op straat een arme tegen komt, wat doet u dan?

Na de kerkdienst hebben we gezamenlijk een kop koffie/thee gedronken met bisque (gebak hebben we helaas nog niet ontdekt).

Malawi dag 13_1

Na de lunch (frietjes met gekookte rijst en sla) hadden we wat tijd voor ons zelf, wat de meesten gebruikten om een lichtelijk tukje te doen.

Einde van de middag hebben we nog een wandeling gemaakt de heuvel op aan het einde van het dorp. We liepen door een  armoedig gedeelte van Ekwendeni, kregen steeds meer volgelingen en bereikten de top. Ook hier werden we weer bepaald van hoe goed wij het in Nederland hebben. Boven op de heuvel met de 15 kinderen die ons gevolg waren hebben we een tijdje gezeten.

Op de heuvel was ook een groep met mensen, die zich in onze ogen zich vreemd gedroegen. Het bleek een soort geesten verdrijven te zijn. Bijzonder om mee te maken dat ze dit ook doen in  de naam van de Heere Jezus, dit hoort dus ook bij Malawi.

Vanavond hebben we weer traditioneel kip met rijst (rijst met kip) gegeten.

Onderling gaat het gelukkig heel goed, we hebben inmiddels een goede band met elkaar en er ontstaan mooie en waardevolle gesprekken.

Ook hier hebben we het wel over het thuisfront en denken we aan jullie in onze gebeden. Gelukkig mogen we ervaren en dankbaar zijn dat we familie thuis hebben die aan ons denkt.

Malawi dag 13_2

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.