Ook vandaag weer een verslag van het bouwteam, geschreven door Bas:

“Werken op zaterdag is in Malawi heel normaal. Ook daarin passen we ons dus aan. We worden om 8.00 uur op de bouw verwacht. Voordat we naar de bouw gaan, zijn we nog getuige van het begin van een huwelijksdienst in de kerk in Ekwendeni. We splitsen ons op: twee gaan naar het hospitaal, de rest naar de bouwplaats van de nieuwe zusterswoningen. Op de bouwplaats aangekomen, blijken onze Malawiaanse collega’s er nog niet te zijn. Daarom gaan we eerst via de markt naar een lokale bouwmarkt/hardware-store. We hebben verf en schuurpapier nodig om de nieuwe deur in de blindenschool te verven. Maarten en David Paul gaan naar de blindenschool, de andere vier naar de zusterswoningen, waar onze Malawiaanse collega’s inmiddels ook zijn aangekomen. Er blijkt echter geen cement te zijn, we moeten dus even wachten. Dat even wachten duurt uiteindelijk de hele morgen, we doen vandaag dus niets aan de zusterswoningen. Dit is Afrika. In het ziekenhuis kan Cees vandaag ook niets doen, want de lokale timmerman is er niet. Chris kan daar wel helpen stuken. Het werk in het ziekenhuis schiet al lekker op. Het verven van de deur op de blindenschool lukt ook goed, de eerste laag staat er op. Vier van ons gaan met dominee Kapira en zijn vrouw naar de markt om stof te kopen. De vrouw van de dominee is heel creatief, dus ons thuisfront staat nog wat te wachten.

Het is eigenlijk helemaal niet zo erg dat we vandaag niet hard vooruit kunnen op de bouw, want iedereen is behoorlijk moe. Geen wonder, want de temperatuur stijgt deze dagen ruim boven de dertig graden uit.

Malawi dag 12_1

 

Vanmiddag hebben we met het management op de blindenschool afgesproken om de kinderen daar te verrassen met alle kleding, speelgoed en andere geschenken die we vanuit Nederland hebben meegekregen. Uiteraard hoort daar snoep en frisdrank bij. We kopen drie kratjes frisdrank en gaan op weg naar de blindenschool. De kinderen verwachten ons al, ze zijn allemaal op hun ‘paasbest’ gekleed. Het wordt een fantastische middag. Wat een feest is dat met deze kinderen. Hun visuele beperking wordt gecompenseerd met enorme muzikale kwaliteiten. We worden getrakteerd op enkele nummers gezang met dans. Van onze kant zingen wij de kinderen Psalm 134 toe. Het management van de school en de kinderen zijn heel blij en dankbaar voor de geschenken. Iedereen in Nederland die iets heeft geschonken: heel hartelijk bedankt en de groeten van de kinderen van de blindenschool.

Vanavond weer eens een avond zonder geplande activiteiten. We kunnen ons dus rustig voorbereiden op onze tweede zondag in Ekwendeni.”

Malawi dag 12_2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.