Het verslag van afgelopen vrijdag, door David Paul:

“De dag begon met een ontbijt om 7.30 uur, dat was uitslapen. Gebakken eieren en vier witte, geroosterde boterhammen. In Malawi kun je vaak alleen wit brood kopen. De gebakken eieren zijn heerlijk, ze bakken ze in een plas olie.

Vervolgens gingen we naar de bouw: Chris en Kees naar het ziekenhuis en de anderen helpen bij de bouw van de zusterwoningen. Vandaag is er weer een stuk bij gemetseld. Sommigen van ons kunnen metselen, de anderen helpen met stenen naar de metselaars brengen. We gaan dan in een rijtje staan en gooien de stenen naar elkaar. Het is een kunst om een steen goed te gooien. Je mag namelijk niet iemand raken, als hij even niet oplet. Het is wel sneller en makkelijker om de bakstenen te gooien.

In het ziekenhuis is begonnen met stuukwerk en het aanleggen van leidingen.

Het middageten bestond uit een soort frietjes, kip en rauwkost. Het eten is prima in het guesthouse. Het is niet alleen kip en rijst, soms hebben we ook gekookte zoete aardappels.

’s Middags was het erg warm. We hebben twee deuren vervangen bij de blindenschool en geholpen op de bouw.

Malawi dag 11_2

Nu zijn we bij Hans Kasbergen en zijn vrouw in Mzuzu. We eten hier. Vanmiddag werden we opgehaald door Hans. Zijn werk in Malawi is het trainen van lokale aannemers in het slaan van waterputten. Water is erg belangrijk, overal ter wereld. Een goede watervoorziening in een dorp betekent veel. We zagen verschillende soorten pompen: aangesloten op een windmolen, zonne-energie en handslinger.

Nu zijn we dus aan het eten bij het echtpaar Kasbergen. Ervaringen delen, vragen stellen en luisteren, dat gebeurt hier. Er wordt gelachen. Het is heerlijk om weer Hollandse pot te eten: rundvlees, macaroni, yoghurt, custard en zelfs aardbeien! Een verwennerij. Wat hebben we het toch goed in Nederland.”

Malawi dag 11_1

One Response to Malawi dag 11: weer aan de slag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.