Het bouwteam is inmiddels aangekomen in Ekwendeni en kon gisteren aan de slag:

“Na een wat vertraagde maar verder goede reis zijn we gisteren om 23u gearriveerd bij ons guesthouse. We hebben nog even met elkaar wat gedronken en een heerlijk doucheje gepakt, waarna we een heerlijke nacht gemaakt hebben. Daar waren we wel aan toe…..

Omdat het met de tijd wat tegen zat, zijn we vanmorgen om 8u aan tafel voor het ontbijt. Om 10u werden we verwacht in het hospital door een aantal leidinggevenden van het ziekenhuis. We hebben met elkaar kennisgemaakt en met elkaar over het project gesproken en zijn daarna rondgeleid door het ziekenhuis. De mensen van het ziekenhuis gaven aan dat ze een operatiekamer wensen op de verlosafdeling omdat er moeders en kinderen sterven vanwege de afstand naar de huidige operatiekamer. Deze ingreep zullen we van de week verder bekijken en wellicht kan dit in de toekomst gerealiseerd worden.We hebben daarna de afdeling bekeken die op dit moment voorzien wordt van scheidingsmuren en andere verbeteringen. Hierna zijn we naar de andere bouwplaats gelopen waar de zusterswoningen gerealiseerd worden. Ze waren daar bezig met het storten van begane grondvloer.

Inmiddels was de ochtend voorbij en zijn we naar het guesthouse gegaan voor de lunch. Na de lunch zijn we gesplitst in twee groepen en hebben we op beide bouwplaatsen geassisteerd. Het begin van de samenwerking voor de komende weken is hiermee gelegd en riep natuurlijk wel wat verbazing op. Het is prachtig om te zien hoe de lokale mensen met hun beperkte middelen hun werk doen. We zien uit naar de komende werkdagen!”

 

Malawi dag 3_1

De eerste dag op de bouwplaats

Malawi dag 3_2

Rondkijken in het ziekenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.