Begin 2016 vertrok onze voorzitter Benno van Luttikhuizen bij Cypressa. Benno was betrokken bij de oprichting van Cypressa en heeft sindsdien de rol van voorzitter gehad. We kijken terug op een mooie en fijne samenwerking!

Aan het bestuur de taak om een nieuw bestuurslid en tevens voorzitter te vinden. Na goed overleg, is Bas Visser voor deze functie benaderd. We zijn blij dat hij deze rol op zich wil nemen en kijken uit naar een goede tijd met elkaar.

Bas Visser_CypressaBas stelt zichzelf aan u voor:

Naar aanleiding van mijn aantreden als Cypressa bestuurslid is mij gevraagd om mezelf voor te stellen. Mijn naam is Bas Visser en ik ben 49 jaar geleden geboren in Werkendam. Ik ben getrouwd met Sandra en wij wonen met onze dochter Ilona(23) en zoons Jurgen(19) en Brent(15) in de wijk Dubbeldam in Dordrecht. Wij zijn sinds 2004 lid van de Hervormde wijkgemeente 2 in Dordrecht. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als financieel directeur bij Base Logistics B.V. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het klussen in en rond ons huis, en probeer ik twee keer per week te hardlopen. De laatste tijd komt het daar helaas niet zo van vanwege een knie blessure.

Eind 2012 ben ik betrokken geraakt bij het mooie werk van Cypressa. Naar aanleiding van een oproep heb ik me toen als bouwteamlid opgegeven voor het project van School of the Blind in Ekwendeni in Malawi. Dat was van het begin tot het eind een heel bijzondere en waardevolle ervaring. Ik had nooit verwacht dat ik aangestoken zou worden met het virus van ontwikkelingswerk, maar dat is toch gebeurd. Daarom ben ik ook na dat project actief betrokken gebleven bij Cypressa’s fruitacties, BBQ’s en wilgen knotten. Ook in 2016 mag ik weer deel uit maken van het bouwteam dat wederom naar Malawi gaat. Dit keer om te helpen bij de renovatie van het hospitaal in Ekwendeni.

Begin dit jaar was ik verrast toen mij door het bestuur van Cypressa gevraagd werd om de vacature die zou ontstaan door het vertrek van Benno van Luttikhuizen, op te gaan vullen. Omdat dit werk inmiddels een speciale plek in mijn hart heeft, heb ik die vraag positief beantwoord. De steun die ik daarbij krijg van thuisfront en werkgever heeft die keus ook makkelijk gemaakt. Het is heel bijzonder dat ik mijn van God ontvangen gaven, nu ook als Cypressa bestuurslid mag inzetten voor ontwikkelingswerk. Met iedereen die betrokken is bij Cypressa kunnen we zo, met Gods hulp en zegen, de moeilijke omstandigheden waarin veel mensen op deze wereld leven een beetje beter maken. Dat is een dankbare taak. Heel mooi dat we dit met elkaar vanuit verschillende kerkverbanden in/om Dordrecht mogen en kunnen doen. Het is mijn wens en bede dat we daar nog vele jaren mee door mogen gaan in de fijne sfeer die er altijd heerst rondom het werk en de samenkomsten van Cypressa.

Uit alle ervaringen die ik de afgelopen jaren met jullie heb mogen delen is mij gebleken dat ontwikkelingswerk een taak is die voor iedereen is weggelegd. Dat blijkt wel uit één of meerdere van de volgende drie “G’s”: Gebed, Geven, Gaan. We kunnen allemaal minimaal één van die G’s: uitvoeren, en ze zijn alle drie nodig.

Iedereen een hartelijke groet,
Bas Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.