Ook dit najaar gaan we namens Cypressa knotgroep Alblas helpen met wilgen snoeien! Met het snoeien kan 1,- per boom verdiend worden voor Cypressa. In totaal gaat het 1200 bomen. De knotgroep besteedt dit werk uit aan stichtingen die een goed doel nastreven.

Wat houdt het in?
Het werk bestaat uit het verwijderen van ‘het opschot’ aan de onderzijde van de bomen die dit jaar zijn geknot. Het opschot ontstaat alleen het eerste jaar na het knotten van de wilg en bestaat uit takjes die spontaan aan de stam groeien (dus niet de kruin). Het zijn dunne takjes die je met een zaagje of kapmes verwijdert.

Wie doet er mee?

Cypressa zoekt enthousiaste vrijwilligers vanaf 12 jaar, die willen helpen met snoeien! Vindt u of vind je het leuk om mee te doen? Aanmelden kan via [email protected] (graag datum en eventueel dagdeel vermelden). We gaan op zaterdag 3 en 10 september aan de slag. We beginnen om 8.00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om een dagdeel mee te doen.

We hopen op uw komst!

Wilgen snoeien_cypressa

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.