Ekwendeni Mission Hospital_Cypressa_Ingang ziekenhuisHet Ekwendeni Mission Hospital in Malawi is ernstig verouderd. Om goede zorg te blijven bieden is renovatie nodig. Cypressa wil hier de komende jaren bij helpen. Door verschillende bouwprojecten te financieren en bouwteams uit te zenden. We werken hierbij samen met de GZB.

Ga jij mee in 2016?

In het najaar van 2016 zenden we het eerste bouwteam uit. Het plan is om te starten met opknappen van de mannenzaal. We gaan de zaal compartimeren, zodat er meer privacy komt en meer hygiëne. Dit betekent dat er een muurtje wordt gemetseld op heuphoogte, houten kozijn tot aan plafond worden gemaakt, glas, louvre voor privacy, een dubbele deur, etc. Cypressa zal hiervoor een lokale aannemer opdracht geven. Het bouwteam uit Nederland werkt tijdens het verblijf met deze aannemer samen.

Wil jij graag je handen uit de mouwen steken in Malawi? Neem dan gerust contact op! We vertellen je graag meer over onze plannen, wat de rol van Cypressa hierin is, wat we van bouwteamleden verwachten, etc. Mail naar: [email protected]

Lees meer over de plannen in Malawi

Het Ekwendeni Mission Hospital…

… heeft 210 beddEkwendeni Mission Hospital_Cypressa_2en en bedient een bevolkingsgroep van meer dan 75.000 inwoners. De staat van het gebouw laat te wensen over. Sinds de oprichting van het ziekenhuis is er weinig vernieuwd, mede door gebrek aan financiën. De bedden staan in twee grote hallen, waar zowel mannen als vrouwen worden opgenomen. Er is behoefte aan meer privacy, comfort en veiligheid voor de patiënten, om goede zorg te kunnen bieden en te voldoen aan de huidige standaarden. Ook voor de medewerkers zijn betere faciliteiten noodzakelijk, om goed personeel te behouden en aan te trekken. Alleen zo kan het ziekenhuis kwaliteit blijven bieden en ervoor zorgen dat mensen uit de omgeving niet verder hoeven te reizen voor bepaalde medische hulp.

Ekwendeni Mission Hospital_Cypressa_zaal2

Ekwendeni Mission Hospital_Cypressa_5
Ekwendeni Mission Hospital_Cypressa_1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.