Misschien vindt u het de afgelopen tijd wat stil rond Cypressa: het verblijf van de blindenschool is af, de slaap- en eetzaal zijn opgeknapt en we zijn gestart met de bouw van een teachers house en een waterput in Malawi… Maar wat gaan we doen in 2015? Daar hebben we de afgelopen tijd over nagedacht.

Bij het zoeken naar een nieuw bouwproject voor 2015 kwam een aantal aanvragen binnen. Ook zochten we zelf contact met verschillende hulpverleningsorganisaties om te kijken of er projecten zijn die passen bij Cypressa. Uiteindelijk hebben we besloten om samen te werken met CBR Effata: een christelijk Community-Based Rehabilitation programma, gericht op kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking.

Woonhuis met daarachter de kliniek

Woonhuis met daarachter de kliniek

Guinee-Bissau
Het project waarbij we Effata gaan steunen is de renovatie van twee gebouwen in Guinee-Bissau, een voormalige kliniek en woonhuis. Effata heeft deze gebouwen gekregen van de lokale Evangelische Kerk om te gebruiken voor hun programma voor mensen met een beperking.

Dit jaar geen bouwteam
De steun die we Effata, met hopelijk uw hulp, willen geven is puur financieel. We zullen dit jaar geen bouwteam uitzenden. Dat is voor dit project niet nodig en op deze termijn ook niet meer haalbaar. Er waren ook projectaanvragen waar wel een bouwteam heen had gekund, maar deze sloten om verschillende redenen niet aan bij onze visie. We moeten als stichting een weloverwogen keuze maken voor een project, zodat u met vertrouwen via Cypressa uw medemens kan steunen.

CBR Effata heeft als doelstelling “voorlichting te geven over en hulp te geven aan mensen met een lichamelijke beperking in de armste gebieden van West-Afrika. Dit vanuit de gedachte dat ieder mens waardevol is. Ook heeft iedereen van God talenten ontvangen om die te kunnen ontplooien, alleen krijgt niet iedereen daar een kans toe. Daarom werkt Effata sterk aan maatschappelijke acceptatie en integratie van mensen met een lichamelijke beperking.”

Deze doelstelling onderschrijven we als Cypressa van harte! We hopen dat u de mensen van Guinee-Bissau ook een warm hart toedraagt en dat u wilt helpen om deze gebouwen te kunnen renoveren! Alvast hartelijk dank!

Lees hier meer over het project Guinee-Bissau 2015.

Lees meer over Effata op de website van de stichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.