knot_site_2Dit najaar gaan we namens Cypressa knotgroep Alblas helpen met wilgen snoeien! Met het snoeien kan 1,- per boom verdiend worden voor Cypressa. In totaal gaat het 1200 bomen. De knotgroep besteedt dit werk uit aan stichtingen die een goed doel nastreven.

Wat houdt het in?
Het werk bestaat uit het verwijderen van ‘het opschot’ aan de onderzijde van de bomen die dit jaar zijn geknot. Het opschot ontstaat alleen het eerste jaar na het knotten van de wilg en bestaat uit takjes die spontaan aan de stam groeien (dus niet de kruin). Het zijn dunne takjes die je met een zaagje of kapmes verwijdert. Knotgroep Alblas zorgt voor het gereedschap dat nodig is voor dit werk.

Waar staan de wilgen?
Bijna alle wilgen staan aan Tiendwegen. Dit zijn zeer oude onverharde dijkjes van ca. 7 meter breed met aan beide zijde sloten. Deze Tiendwegen mogen alleen door wandelaars en fietsers worden gebruikt en ze liggen in een prachtig landschap. De Tiendwegen waaraan het werk moet gebeuren, liggen in Nieuw-Lekkerland en Hardinxveld-Giessendam, dus niet zo ver de polder in.

Wie doet er mee?
Cypressa zoekt enthousiaste vrijwilligers vanaf 12 jaar, die willen helpen met snoeien! Vindt u of vind je het leuk om mee te doen? Aanmelden kan via [email protected] (graag datum en eventueel dagdeel vermelden). We gaan op zaterdag 13 en 27 september aan de slag. We beginnen om 8.00 uur en gaan door tot 15.00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om een dagdeel mee te doen.

We hopen op uw komst!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.