Afgelopen vrijdag 18 juli werd in Ekwendeni de nieuwe slaapzaal geopend! De kinderen van 12 jaar en jonger, kunnen vanaf nu gebruik maken van deze schone, frisse zaal met nieuwe meubels.

Malawi opening21De bouw begon vorig jaar als gezamenlijk project van de GZB en Cypressa en in september ging een team met vrijwilligers in Ekwendeni aan de slag om de aannemer te helpen. Daarna liep de bouw helaas enige vertraging op. We zijn dan ook blij om nu te kunnen melden dat alles rond is!

De opening was een feestelijk moment. Zoals gebruikelijk op een missiepost waren afgevaardigden van het ziekenhuis, de meisjesschool, de kerk, ‘de village headman’ en iemand van de Education Department van de kerk uitgenodigd. Tjerk Visser las Psalm 133 en wees erop dat het belangrijk is als broeders samen te wonen. Die liefde uit te dragen naar de kinderen, en ook als kinderen onderling. Daar rust Gods zegen op.

Toekomst
Nu de bouw is afgerond, kunnen we ook verder met de nog toegezegde hulp aan de School of the Blind. Omdat de school steeds meer leerlingen krijgt, blijft er ruimtegebrek. Er moeten nu zelfs leerlingen geweigerd worden. Daarom zal de oude slaapzaal (die constructief nog goed is) worden gereinigd en opgeknapt. Net als voor de nieuwe slaapzaal, worden de meubels gemaakt door het Lay Training Centre: een project van de GZB waar Aidswezen een opleiding krijgen in houtbewerken.

De eetzaal, die tot voor kort in gebruik was als woning voor een juf, zal worden opgeknapt. Zo kunnen de kinderen weer aan tafel eten in plaats van zittend op bed of lopend over het terrein. Voor deze opknapwerkzaamheden is nog ruimte in het bijeengebrachte geld voor de School of the Blind.

Bedankt!
Wij bedanken iedereen nogmaals, die heeft bijgedragen aan de hulp voor de School of the Blind! Wij hopen ook in de toekomst in contact te blijven met Tjerk en Marieke Visser en de GZB om een helpende hand te kunnen bieden in Malawi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.