Opmaak 1Op 15 maart is de actie ‘Geef een geit!’ gestart. Met deze actie kunt u arme families op het platteland van India helpen. Doet u mee?

Voor Geef een geit werken we opnieuw samen met de Indiase organisatie Count (zie ook Count India 2011). Count zet zich in voor stammen in het gebied Andhra Pradesh. Deze mensen zijn erg arm en hebben moeite een bestaan op te bouwen. Ze zijn veelal boer en afhankelijk van regen voor een vruchtbaar gewas. Door de droogte die er in het gebied heerst, levert dit echter te weinig inkomsten op. Bovendien komen er regelmatig olifanten uit de bossen, die de gewassen vertrappen en richtte de cycloon Phailin in 2013 veel schade aan. Kortom: deze mensen hebben hulp nodig om een beter leven op te bouwen!

Geef een geit!
Geiten zijn makkelijk te onderhouden. Ze geven melk of vlees en kunnen eventueel verkocht worden. Van de opbrengst kunnen de mensen hun kinderen naar school sturen, goede medische voorzieningen gebruiken en bijdragen aan de lokale economische omstandigheden. Doordat geiten gemakkelijk jongen krijgen, kunnen de families een eigen veestapel opbouwen. Dit zorgt ervoor dat ze zelfstandig worden en minder afhankelijk zijn van de opbrengst van het land. Het geeft uitzicht voor de toekomst!

Lees meer!
Geef een geit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.