Alweer een maand geleden kwam het bouwteam terug uit Malawi. Zoals ook blijkt uit de blog die de groep dagelijks bijhield, is het een bijzondere reis geweest. We zijn dankbaar dat alles in Malawi goed is verlopen en het team weer veilig terug keerde op Nederlandse bodem! Afgelopen maandag kwamen het bouwteam en het bestuur van Cypressa bij elkaar om het project te evalueren en terug te blikken op de reis.

De teamleden zijn erg enthousiast over wat ze mee maakten in Malawi. De contacten met de bevolking, o.a. de aannemer en zijn werknemers waren erg goed. Ook was het fijn om samen te werken met Tjerk en Marieke Visser. Tussen de bouwwerkzaamheden door was er tijd om wat meer van de omgeving en de cultuur te zien. Dat gaf mooie beelden, maar confronteerde ook met de armoede die er is. Het is heel mooi om vanuit het rijke Nederland iets voor de mensen daar te kunnen doen.

Happy people
Bij het afscheid hield Malawiaanse aannemer een speech waarin hij iedereen persoonlijk bedankte. Hieruit blijkt wel dat in korte tijd mooie contacten kunnen ontstaan. “We are the happy people to see you assisting the needy” zegt hij. “Do more to the needy and God will add even more.” Dat kunnen we alleen maar beamen. Lees vooral ook de rest van de afscheidsspeech! Elk teamlid komt aan bod!

Intussen denken we na over een vervolg. Cypressa heeft de gewoonte om na elk bouwproject, het jaar erna extra voorzieningen te realiseren. Voor de blindenschool worden nu samen met het bouwteam verschillende opties overwogen. Half december hopen we bekend te maken wat het nieuwe doel voor 2014 wordt!

Lees verder in de nieuwsbrief
Meer weten over de belevenissen in Malawi? Binnenkort leest u in de nieuwsbrief van Cypressa 2 interviews! Nog geen lid van de nieuwsbrief? Meld u dan aan via de homepage.

Malawi dag 11_2

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=”last”] [vc_column] [/vc_column] [/vc_row]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.