Donderdag 26 september 2013

Vandaag is dan het moment daar: de laatste werkdag is aangebroken. We starten weer om 7 uur op de bouwplaats. Een gedeelte van het team gaat op de bouwplaats aan het werk en een ander gedeelte gaat verder met het straten in de tuin van de Nederlandse schooljuf. Om 10 uur komt de Moderator van de synode om ons vaarwel te zeggen. We hijsen de Malawiaanse en de Nederlandse vlag, en onder de vlag worden wij als team toegezongen door een paar klassen van de compound. Zij zingen het Malawiaanse volkslied voor ons en daarna zingen wij als bouwteam samen met Tjerk het Wilhelmus. De hele ceremonie was mooi, maar dit moment van het zingen van de volksliederen onder de beide vlaggen was wel heel bijzonder. Na deze ceremonie gaan we weer verder zoals we bezig waren. Om 13.00 uur verzamelen we bij het guesthouse voor de lunch. Na het eten gaat een gedeelte van de groep weer naar de bouwplaats, een gedeelte naar de Nederlandse schooljuf en een gedeelte naar Tjerk en Marieke want daar moeten voorbereidingen worden getroffen voor de ‘Farewell-Party’ vanavond. Om 16.30 uur verzamelen we bij Tjerk en Marieke met de 2 bouwteams. Ook Glori is uitgenodigd. We spelen een potje volleyball met elkaar en hebben dan een gezamenlijk etentje. Na het eten zingen we nog met elkaar onder begeleiding van Tjerk en Glori. We hebben als team een hoop kleding meegenomen om hier achter te laten, en dat sorteren we even tot 10 pakketjes voor alle leden van het Malawiaanse bouwteam. Dat wordt overhandigd en ze zijn er erg blij mee. Dan is er een gezamenlijke afsluiting en druipen de mensen langzaam af. We beloven de bouwlieden om morgenochtend voordat we definitief vertrekken nog één keer afscheid te komen nemen.

7 Responses to Malawi dag 13

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.