Woensdag 25 september 2013

Na een goede nachtrust is iedereen weer aardig op krachten om verder te gaan met de bouw. Gelukkig knappen Wout en Hilbert ook weer op, maar ze gaan nog niet mee naar de bouw. Wout maakt wel een tekening voor een muurtje bij het nieuwe hostel, dat er voor moet zorgen dat er geen doorgang meer is voor auto’s. Het metselwerk is vandaag zo goed als gereed gekomen, ondanks het heel warme weer. Vanmiddag zijn een paar van de jongste teamleden druk geweest met het aanleggen van een tuinpaadje bij een Nederlandse schooljuf. De oudsten zijn met Marieke op bezoek geweest bij tuinman Efron. Die woont met heel zijn familie op een boerderijtje net buiten Ekwendeni. We worden volgens de lokale gewoonten ontvangen en aan iedereen voorgesteld. We krijgen een rondleiding over het boerderijtje en met trots vertelt Efron over zijn nieuwe project, de aanleg van een vijver voor viskweek. Daarna krijgen we echt lokaal eten, Nsima met groenten. Uit respect eten de bewoners zelf niet met hun gasten mee. Het was een mooie en een indrukwekkende belevenis om te zien hoe deze mensen met hard werken en alleen maar handarbeid kunnen voorzien in hun levensbehoeften. Vanavond gaan 4 van ons naar een lokale Bijbelstudie. De rest sluit de dag met elkaar af bij het Guesthouse. Moe en voldaan kruipen we allemaal ons bed in. Nog één dag werken aan het hostel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.