Dinsdag 24 september 2013

Zo, vandaag weer een dag om te werken. Half 7 ontbijten en om 7 uur weer present op de bouwplaats. Na de eerste lading specie konden we mee om een nieuwe lading stenen. Tijdens de heenweg kwamen we een vrachtwagen tegen die had geprobeerd om zijn wagen onder een carport te parkeren. Achteraf bleek dat het een huisje was en dat de vrachtwagen veel te hoog was. Gelukkig waren er geen gewonden. Nadat er 2000 stenen handmatig ingeladen waren gingen we weer op huis/bouwplaats aan. Na het lossen hebben we nog even wat stenen weg gemetseld en was het tijd om te lunchen. Deze dag waren we uitgenodigd om met onze Malawiaanse collega’s op de bouwplaats te blijven eten. Op het menu stond nsima (dikke lokale maispuree) met kip, rundvlees en voor de liefhebbers nog wat rijst. Na de lunchpauze togen we fris en fruitig aan het werk. Rond een uur of 3 uur gingen we even kijken bij Marieke, die de kinderen op de kinderclub van de blindenschool de aan het vermaken was. Na een welkomstzang werd er speelgoed uitgedeeld. Het is dankbaar en mooi om te zien dat de kinderen er erg blij mee zijn. Na het afscheid togen Maarten en Arjan samen met Tjerk naar Mzuzu om de 3 p’s te realiseren. Pinnen, pizza’s en plastic bestek. Ondanks dat de vermoeidheid zo ongeveer z’n tol begint te eisen en er ook wat darmfloraprobleempjes de kop op gaan steken, vordert de bouw gestaag. Rond een uur of 5 stopte de rest van het team en ging zich op de avond voorbereiden. Nadat de pizza’s afgehaald waren en we weer veilig terug waren in Ekwendeni hebben we gezamenlijk onze pizza genuttigd. Na nog een lekker bakje koffie werd het zo langzamerhand tijd voor onze nachtelijke rustplaats. Welterusten allemaal en tot morgen.

One Response to Malawi dag 11

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.