maandag 23 september 2013

Na een paar dagen relaxen, mochten we vanmorgen weer aan de bak. Zoals gewoonlijk stond om half 7 ons ontbijt weer klaar. Na het ontbijt zijn we naar de bouwplaats vertrokken. Vanochtend is er voor het eerst een klein regenbuitje gevallen, we hebben zelfs eventjes moeten schuilen! Het duurde gelukkig maar heel even en we konden vrij snel weer aan de gang. Eerst moesten er wat steigers gemaakt worden. Omdat we steeds hoger komen en met meerdere mensen aan het metselen zijn, kwamen we steigers te kort. Met afgezaagde takken hebben Wout en Sjaak samen met een Malawiaanse collega 2 schragen gemaakt, zodat ze binnen een steiger konden maken om de binnenmuur verder te metselen. Terwijl we met 8 mensen weer lekker bezig waren, hadden Tjerk en Marieke Maarten ingehuurd om bij hen thuis wat deuren te schilderen.

Na de middag zijn we met 4 man en Marieke naar een vrouw geweest die wat klusjes doet voor hen om wat geld te verdienen. Haar man is 3 jaar geleden overleden en ze moet nu alleen voor 6 kinderen zorgen terwijl ze echt heel arm is. We hebben een indruk gekregen van hoe heel veel arme mensen hier leven. Een huiskamertje van ongeveer 3 bij 3,5 meter zonder meubels, een slaapkamer van 2 bij 2,5 meter waar ze met z’n allen slapen en nog een ruimte waar ze wat spullen kunnen opslaan. Ze heeft ons laten zien waar ze maïs verbouwt en waar ze haar water haalt uit de rivier. We hebben een zak kunstmest meegenomen en wat kinderkleding. Ze verkocht wat spulletjes zoals, zeep, zout en olie om toch nog wat te kunnen verdienen. Heel bizar om te zien met hoe weinig heel veel mensen hier moeten leven. Bij deze vrouw was de oogst afgelopen seizoen mislukt, en moet ze dus tot de volgende oogst met haar gezin honger lijden.

Na dit bezoek zijn we nog even op de bouwplaats wezen helpen met de laatste stenen metselen voor die dag. Daarna hebben we bij een restaurant in de buurt gegeten, en na een Bijbelstudie zijn we allemaal op tijd naar bed gegaan.

3 Responses to Malawi dag 10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.