donderdag 19 september 2013

Vandaag weer een fantastische dag mogen beleven. Zoals gebruikelijk 6 uur op, 6:30 ontbijt en 7 uur op de bouwplaats. We waren verbaasd dat de door de gebruikelijke aannemer toegezegde kozijnen aanwezig waren. Vanwege de kozijnen welke gesteld moesten worden toch een kleine vertraging opgelopen. We hebben diverse werkzaamheden kunnen uitvoeren. Inmiddels is de achtergevel op hoogte. Het was wel even schrikken op welke manier hier steigers worden gebouwd, dit zou in Nederland onmiddellijk worden afgekeurd. Tussen de middag hebben we een rondleiding van een klein uur gehad over de compound, bijzonder interessant. We hebben o.a. een door de GZB gesponsorde werkplaats bezocht, hier leiden ze timmerlieden op. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de Theologische school, gesproken met een predikant uit Ierland. Een bezoek bij het bureau dat aan Aids-bestrijding  en voorlichting doet was voor velen van ons confronterend. We hoorden dat er 1.200.000 kinderen H.I.V.-besmet zijn. Een aantal teamleden zijn vanmiddag met Tjerk naar Mzuzu geweest, vooral om geld te pinnen en boodschappen te doen, maar ook om een indruk van een Malawiaanse stad op te doen. Een ander deel van het team is met de vrachtauto een vracht stenen wezen halen bij de rivier. Dit was wederom een geweldige ervaring, vooral omdat je dwars door de binnenlanden reed. ’s Avonds zijn we naar Glori, een zangeres van de compound, geweest en daar heeft Glori met een zanggroep voor ons gezongen en hebben wij als team voor hun gezongen. Daarna zijn we naar Tjerk en Marieke gegaan en Tjerk en Marieke hebben ons aan de hand van een presentatie laten zien wat hun taken zijn op de compound.

4 Responses to Malawi dag 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.