woensdag 18 september 2013

Vanmorgen wederom vroeg dag; 06:00 opstaan en om 06:30 ontbijten. Om 07:00 uur melden we ons weer op de bouwplaats waar onze Malawiaanse collega’s ook al aanwezig waren. Vanmorgen weer verder gegaan waar we gebleven waren; we hebben de achterwand van het gebouw op raamhoogte gemetseld en zijn begonnen met het metselen van de binnen draagmuur. Tijdens de koffiepauze van 10:00 komen 2 lokale vrouwen ons koek verkopen. Heel leuk, maar de koek smaakt nergens naar en kan alleen met wel heel veel koffie weggespoeld worden. Maar goed, wie weet hoe deze vrouwen geholpen zijn door hun koek te kopen.
Vandaag levert de lunch wat variatie op: Vis uit het Lake Malawi of geitenvlees. Beiden heerlijk, maar sommigen van ons moeten even slikken bij het zien van de vis op ons bord waar de kop nog aan zit.
Vanmiddag hebben we zo goed als alle beschikbare stenen en cement opgemaakt.  Daarom al wat nieuw zand gehaald. Drie van ons zijn mee geweest ( Arjan, Bas en Hilbert) met de truck. Tenminste truck; een open-bak vrachtwagen waar in Nederland de oud ijzer-boer nog niet in wil rijden. Maar toch lukt het met elkaar om uit een droge rivierbedding 4 kuub zand te halen en ook nog heelhuids met het zand terug te keren op de bouwplaats. Wederom een dag waar we moe, maar voldaan op terug kunnen kijken.

4 Responses to Malawi dag 5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.