maandag 16 september 2013

Vandaag begint het echte werk! We hebben eerst lekker uitgebreid ontbeten (Toast, eieren en patat).Om 8:30 werden we verwacht op de bouwplaats voor een officiële openingsceremonie.

Na een rondleiding over het terrein, speeches van verschillende mensen, een preek van de dominee en een ‘inzegening’ van het bouwproject, begonnen we om 2 uur met de bouw. Het was even zoeken naar wat iedereen kon doen, maar we hebben vandaag een goede start gemaakt. We zijn gelijk ‘geconfronteerd’ met de Malawiaanse werkwijze, we moesten namelijk zand zeven voor het cement, maar de zeef moesten we zelf wel maken. Een plaatje ijzer op een paar plankjes, en met een paar spijkers hebben we er gaatjes in geslagen (zie foto). Om half 6 zijn we gestopt met  bouwen en zijn we uit eten gegaan in Ekwendeni. S’ avonds hebben we nog even lekker buiten gezeten en de dag nabesproken en zijn toen naar bed gegaan.

 

4 Responses to Malawi dag 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.